Θεόδωρος Κουσουρής του Σωτηρίου

(συντάκτης του bloglog: Θεόδωρος Κουσουρής).

Ο παππούς μου Θεόδωρος Κουσουρής του Σωτήρη, γεννήθηκε το 1881 στην Πλάκα της Αθήνας και είχε αύξοντα αριθμό 1108, στο μητρώο αρρένων του Δήμου Αθηναίων. Το επάγγελμά του ήταν επιπλοποιός-μαραγκός. Πέθανε πολύ νέος, αφήνοντας τη γιαγιά Ελένη,  με τρία μικρά παιδιά. Ο παππούς Θόδωρος, είχε πατέρα τον προπάππου μας Σωτήρη, άγνωστο σε μας το όνομα τη μητέρας του και αδέλφια του ήταν ο Σπύρος και η Μαριγούλα. .....συνέχεια
Η οικογένεια του προπάππου Σωτήρη και οι κοντινότεροι συγγενείς, έμενε στην Πλάκα. Τα σπίτια τους ήταν στην αρχή οδούς Βουλιαγμένης, στην Εκαταίου, Βούρβαχη, Θεοδωρήτου και Βρεσθένης (Αγ.Παντελεήμονας, Καλλιρρόης και  Αγ. Αικατερίνη, Στήλες Ολυμπίου Διός).
Ο πατέρας μου Σωτήρης, γεννήθηκε το 1913, και είχε αύξοντα αριθμό 690/323, στο μητρώο αρρένων του Δήμου Αθηναίων και πέθανε το 2000. Το επάγγελμά του ήταν μηχανικός ΜΕΚ και ηλεκτρολόγος. Είχε αδέλφια το Γρηγόρη και το Δημήτρη. Μητέρα τους ήταν η Ελένη, το γένος Κακολύρη, που είχε γεννηθεί στο Άργος και με καταγωγή από τη Ζάκυνθο. Οι οικογένεια του πατέρα μου κατοικούσε στα Πατήσια. 
Η μητέρα μου Αγγελική, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1919 και πέθανε το 2012. Είχε πατέρα το Γιάγκο Κουρούπη από την Αθήνα και μητέρα τη Φραντζέσκα Βρανοπούλου, από την Αθήνα.
Αδελφή μου είναι η Φραντζέσκα που παντρεύτηκε το Γιάννη Σταματέλλη, από τη Μυτιλήνη. ΄Εχει δύο κόρες, την Αγγελική και την Άννα. Η Αγγελική, παντρεύτηκε το Βασίλη Σαμαρά, από το Δομοκό και έχουν μία κόρη την Ιωάννα και  ένα γιό το Δημήτρη (2011).
Ο υποφαινόμενος, γεννήθηκα το 1943 στους Αγίους Αναργύρους, Αττικής. Σπούδασα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Φυσιογνωσία και Γεωγραφία, με μεταπτυχιακά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Περιφερειακή Ανάπτυξη και στο Salford University, UK, Environmental Resources και διδακτορικό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Οικολογία και Προστασία Περιβάλλοντος. Εργάστηκα για δύο χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βοτανική και σε Γεωλογική Εταιρεία, ενώ για 35 χρόνια υπηρέτησα στο ΕΛΚΕΘΕ (πρώην ΙΩΚΑΕ και ΕΚΘΕ) απο τις θέσεις Ερευνητή, Δ/ντή  Ερευνών και Δ/ντή του Ινστιτούτου Εσωτερικών Υδάτων, ΕΛΚΕΘΕ. Το αντικείμενο της ερευνητικής μου δραστηριότητας αφορούσε το Υδάτινο Περιβάλλον (οικολογία, διαχείριση και αειφόρο ανάπτυξη, πρακτικές εφαρμογές και επίλυση προβλημάτων και άλλα). Επί σειρά ετών έχω διδάξει, αντίστοιχα της ειδικότητας και της εμπειρίας μου αντικείμενα, στα πανεπιστήμια Αιγαίου, Πάτρας, Πειραιώς και στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ενώ ως εισηγητής έχω συμμετάσχει σε σεμινάρια επιμόρφωσης στελεχών ΟΤΑ, ΥΠΕΧΩΔΕ, μελών ΤΕΕ, επαγγελματιών ξεναγών, ανέργων επιστημόνων, εκπαιδευτικών ΥΠΕΠΘ κ.ά. Το δημοσιευμένα επιστημονικό μου έργο αποτελείται από επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, ειδικές εκδόσεις, τεχνικές εκθέσεις και γνωματεύσεις, πανεπιστημιακές σημειώσεις για τους φοιτητές, σχολικά βιβλία, βιβλία του εμπορίου και ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο.   Επίσης, διαχειρίζομαι τις ιστοσελίδες περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος http://www.perivallon.com, http://envifriends.blogspot.com, http://envifriends2.blogspot.com, http://lake-net.blogspot.com, http://river-net.blogspot.com, αλλά και ενδιαφέροντος από την άποψη προέλευσης, ριζών, συγγενών και γενεαλογικού δένδρου, όπως http://kousouris1.myheritage.com, http://kousouris..blogspot.com, http://kousouris-theo.blogspot.com.
- Γυναίκα μου είναι η Ασπασία, το γένος  Χατζηϊωάννου, από τη Θεσσαλονίκη και παιδιά μου  ο Σωτήρης και ο Σπύρος.
- Ο Σωτήρης, γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αθήνα, με διδακτορικό και μεταπτυχιακό ΜΒΑ. Ο τομέας δραστηριοτήτων του είναι ‘’ Τεχνολογίες Πληροφορικής’’ ( Information Technology Consulting Engineer - PhD in Information Systems and Business Process Management, National Technical University of Athens (2009), MBA in Techno-Economic Systems, (National Technical University of Athens, University of Piraeus, University of Athens) (2008), Diploma in Electrical and Computer Engineering, National Technical University of Athens (2004). Από το 2005-2015, εργαζόταν στο ΕΜΠ, ως συνεργάτης και μετέπειτα συνίδρυσε, με άλλους τρεις συναδέλφους του, την εταιρεία ''παροχής υπηρεσιών λογισμικού'' Suite5 .
Ο Σωτήρης παντρεύτηκε τη Βάσια Καρρά το 2012 και απέκτησαν την Ασπασία το 2016 και την Ευαγγελία το 2018.
-  Ο Σπύρος, γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Γεωλογίας και Γεω-περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών (2008) και διπλωματούχος M.Eng., Πολιτικός Μηχανικός του Heriot-Watt University, Edinburgh, UK (2013). Από το 2013-2018, εργαζόταν στη Μεγάλη Βρεττανία ως ''Senior Engineering'' σε τεχνικές-κατασκευαστικές εταιρείες, ενώ από το 2018 στην εταιρεία Suite5.
Ο Σπύρος, το 2020 παντρεύτηκε τη Μύριαμ Μπούρδαλα.